„Gibbs’ Quadski“ – 72 km/h ant žemės ir vandenyje

Šiuo metu „Quadski“ yra greičiausias laivas, kuris tuo pačiu metu pardavinėjamas kaip gatvėmis važiuoti galinti transporto priemonė. Devintasis išradėjo Alano Gibbso prototipas pagaliau užbaigs ekonominių Gibbso įmonės nesėkmių seriją ir bus pradedamas gaminti. „Quadski“ vos per penkias sekundes pasiverčia į laivą – spustelėjus mygtuką padangos ir ratai sulankstomi bei parengiama greitojo katerio pavara. Tiek vandenyje, tiek ant žemės, nauja Alano Gibbso sukurta transporto priemonė pasiekia 72 km/h didžiausią greitį. Jos variklis – tai BMV AG motociklo variklis (1,3 litro, 4 cilindrų, 175 AG), kuris varo beveik 600 kilogramų keturračio ir katerio hibridą. Amfibinė transporto priemonė, kurios ilgis tik 3,20 metrų, yra nedidelė ir judri. Pasak Gibbso, puikiai tinkanti ir „sporto entuziastams“, ir „teisėsaugos institucijoms, gelbėtojams bei kitiems profesionalams“.

„Quadski“ yra devintasis Gibbso bandymas

„Quadski“ yra devintasis prototipas, sukurtas įmonės „Gibbs Sports Amphibians“, kuri specializuojasi amfibinių transporto priemonių srityje. Į vandenyje veikiančią vienvietę transporto priemonę buvo investuota daugiau kaip 200 mln. JAV dolerių ir 15 metų darbo, ja prekiauti JAV rinkoje bus pradedama lapkričio mėn., prieš pat Naujosios Zelandijos įmonės įkūrėjo 73-iąjį gimtadienį. Tuo pačiu metu gamintojas užregistravo daugiau kaip 300 patentų amfibinių transporto priemonių kūrimo srityje. Tačiau ekonominės sėkmės kol kas nebuvo pasiekta. „Quadski“ pirmtakas, „Mazdos“ variantas, pavadintas „Aquada“, negavo leidimo važiuoti gatvėmis, nes jame nebuvo oro pagalvių. Tačiau „Quadski“, patenka į visureigių kategoriją ir tai panaikina daugelį kitų reikalavimų, taikomų kitoms transporto priemonėms.

Naujas būdas judėti

Alanas Gibbsas naują amfibinę transporto priemonę apibūdina kaip „visiškai naują būdą judėti“. Sukurtas „visiems gamtos mylėtojams, mėgstantiems keliauti neišmintais keliais, medžiotojams ir žvejams“, šis automobilis siūlo „niekur anksčiau nematytą efektyvumo, saugumo, patogumo ir universalumo derinį“.

„Quadski“ į vandens režimą persijungia mygtuko paspaudimu. © Gibbs Sports Amphibians Inc.

Į Europos rinką „Quadski“ planuojama pristatyti 2014 m. Automobilį bus galima įsigyti raudonos, geltonos, mėlynos, sidabro ir juodos spalvos. Tai, ar naujoji transporto priemonė suklestės kaip gaminamas modelis, ar nuguls į Gibbso istoriją kaip dar vienas brangus žaisliukas, skirtas turtingiems nuotykių iekotojams, tebelieka klausimu. Galiausiai tai nulems Gibbso įkvėptų gamtos mylėtojų noras į naują keliavimo patirtį investuoti nei daug nei mažai – 30 000 eurų.

Prenumeruoti mūsų naujienlaiškį

Atsakymas į: {{replyComment.author}}
Visi laukeliai privalomi
Komentaras sėkmingai pateiktas

Grįžti į viršų